В пивному виробництві важливо охолодження на всіх етапах:
Варочне відділення – швидке охолодження пивного сусла в потоці після процесу варіння. Сусло має остигати швидко, і чим швидше тим краще, щоб дикі дріжджі не встигли заселитись до того, як Вы вносимете культурні.
Бродильне відділення – важливо підтримувати задану температуру для правильного бродіння дріжджів. Наприкінці цього етапу необхідно охолодити кожну ємність точно в строк.
Табірне відділення – добродінняя пива обов’язково проводиться при стабільній температурі без збоїв. Оскільки основна частина пива знаходиться на стадії добродіння, збої в охолодженні можуть призвести до масштабних збитків.
Форфасне відділення – при неправильному зберіганні змінюється вкус відмінного пива. Погодьтеся, безглуздо зіпсувати пиво перед відправкою на розлив через неправильне охолодження.
Нашою командою розроблені спеціальні комплекти обладнання для різноманітних підприємств і обсягів виробництва пива, від приватних пивоварень до крупних заводів, які забеспечують охолодження на всіх етапах.
Комплект – це все необхідне для охолодження обладнання, яке правильно підібрано інженерами для злагодженої роботи в різноманітних режимах.
До комплекту входить:
- документація – принципіальні схеми з описом роботи, ескізи розміщення обладнання;
- Охолоджувач рідини (чіллер);
- накопичувальна ємність для гліколевих розчинів;
- ємності для акумуляції холоду;
- насосне обладнання (модуль із декількох насосів);
- теплообмінник для охолодження пивного сусла;
- автоматика для підтримання заданої температури в ємностях.
Такий підхід значно спрощує вибір обладнання для охолодження. Для замовлення комплекту необхідно повідоміти декілька параметрів Вашого виробництва.